miercuri, 18 martie 2020

Cărțile mele preferate - recomandări de lectură

                                                         Cărțile mele preferate

      În această postare o să vă împărtășesc cele mai bune cărți pe care le-am citit, în speranța că o să vă placă și vouă.
      Iată cele mai reușite cărți care mi-au oferit un timp minunat citindu-le:
      -Legenda lui Kevin de Philip Reeve și Sarah McIntyre - este o carte amuzantă ce ne prezintă aventura unui biat pe nume Max împreună cu un ponei dolofan, Kevin. Eu am citit ediția bilingvă(am făcut și o recenzie acestei cărți).
      -Cuore de Edmondo de Amicis - este o carte pe care am citit-o pe când eram mai mică, însă mi-a rămas în memorie. Este o carte emoționantă ce te face să plângi.
      -Floss, cățelușul pierdut de Arabella McIntyre-Brown - este o carte care îți dă multe emoții: fericire, tristețe și suspans. La fel ca în cazul cărții Legenda lui Kevin, am o ediție bilingvă.
      -Noroc cu domnul Terupt de Rob Buyea - este o carte de tip jurnal a unor copii ce au un nou profesor, domnul Terupt. Ei trec împreună prin multe aventuri, și bune, și rele. Această carte este încă o ediție bilingvă.
      -Harriet spionează de Louis Fitzhugh - această carte este plină de suspans, care dezvoltă imaginația.
      -Micul prinț de Antoine de Saint-Exupery - această carte este clasică, am citit-o acum mult timp, dar, merită recitită.
      -George și miraculosul său medicament de Roald Dahl - cartea acasta a fost una amuzantă, pe care o recomand iubitorilor de comedii.
      -Tabăra de Louis Sachar - acestei cărți i-am făcut și o recenzie, o consider cea mai reușită din această listă.
      Sper ca aceste cărți să vă placă si vouă, dar dacă se va întâmpla opusul, poate avem stiluri diferite.

marți, 17 martie 2020

Recenzie "Tabăra" de Louis Sachar

Tabăra de Louis Sachar este o carte distinsă cu premiul NATIONAL BOOK AWARD FOR YOUNG PEOPLE" S LITERATURE și NEWBERY MEDAL pentru contribuții deosebite aduse literaturii pentru copii.
În această carte, personajul principal este Stanley Yelnats care ajunge în urma unei neînțelegeri într-o tabără de corecție - Lacul Verde. Băieții obraznici care ajung acolo trebuie să sape zi de zi câte o groapă pentru a-și modela caracterul, așa le spunea Directorul. Pe măsură ce terenul este împânzit de gropi, Stanley află tot felul de lucruri despre el însuși, despre adevărata menire a taberei și despre motivul pentru care a ajuns acolo.
Cartea lui Louis Sachar este o poveste fascinantă despre frustrare și voință, o aventură la capătul căreia descoperim, odată cu Stanley, sensul prieteniei.
Această carte este împărțită în trei părți înglobate într-o carte minunată. Prima parte face referire la zilele din tabără, a doua  și a treia parte cuprind o aventură periculoasă care pe mine m-a surprins.
Recomand această carte iubitorilor de cărți cu subiect AVENTURĂ pentru o vârstă de cel puțin 12 ani.