vineri, 31 decembrie 2021

"Copiii de făină" de Anne Fine - partea I

                                                     "Copiii de făină" de Anne Fine - partea I

  

  Carte: Copiii de făină

  Autor: Anne Fine

  Editura: Arthur

  POVESTIRE

   Povestea începe în sala de clasă a clasei a X-a C, unde domnul Cartright se chinuie să îi stăpânească pe elevii obraznici și cei mai slabi la învățătură din toate seriile de clasa a X-a. Toată clasa părea hipnotizată și adormită, cu excepția unui băiat ascuns în spatele clasei, citind. Ora aceasta era despre alegerea temei clasei lor pentru Târgul de Știință. Domnul Cartright scrisese pe tablă următorii termeni: textile, nutriție, economie domestică, puericultură, studiul consumatorului, iar elevii erau nevoiți să voteze o temă dintre acestea. Până la umplerea urnei cu voturile, elevii nu se putură abține să nu facă glume proaste, să comenteze fără sens și să râdă. Domnul Cartright purtă o discuție cu Martin Simon, băiatul din spatele clasei și văzu că acesta citea în franceză, ceea ce îl făcea superior colegilor săi. Atunci, domnul Cartright îl trimise pe băiat să încerce să fie primit la o altă clasă mai avansată. 

   Băiatul plecă, iar peste câtva timp, în clasă intră un alt elev, Simon Martin. Comportamentul său era complet opus cu cel al lui Martin Simon. Băiatul extrase din urnă tema târgului - puericultură, iar domnul Cartright căută ce trebuie realizat pentru această temă - copii de făină. Toată clasa rămase nedumerită, inclusiv profesorul. Ce or fi copiii de făină?

   Părere - Pare o carte despre autocunoaștere și tipurile de elevi dintr-o școală misterioasă în care copiii și profesorii încep să se cunoască pe sine. Mi-a stârnit curiozitatea tema cu copiii de făină.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Recenzie "Roșu, alb & sânge albastru" de Casey McQuiston

                                   Recenzie "Roșu, alb & sânge albastru" de Casey McQuiston    Alex Claremont-Diaz este fiul p...