duminică, 9 ianuarie 2022

Recenzie "Roșu, alb & sânge albastru" de Casey McQuiston

                                   Recenzie "Roșu, alb & sânge albastru" de Casey McQuiston


   Alex Claremont-Diaz este fiul președintei Statelor Unite ale Americii și este iubit de toată lumea, fiind deștept, charismatic și frumos. El este considerat un fel de tânăr membru al familiei regale, numai că american. Însă, dușmanul său de moarte este un adevărat membru al familiei regale din Anglia, Henry. Chiar dacă cei doi nu au fost implicați în conflicte, nici nu s-au întâlnit de multe ori, cei doi nu se suportă.

  La nunta fratelui lui Henry, Philip, cei de la Casa Albă sunt invitați. Acolo, Henry o invită pe June, sora lui Alex, la dans, ceea ce îl face și mai insuportabil pe prinț în ochii lui Alex. Peste câteva momente, Henry și Alex stau de vorbă lângă tortul de nuntă, încercând să poarte o conversație normală. Din cauză că Alex era aproape beat, îl trage pe Henry de braț și cad amândoi peste tort. Sala de eveniment pregătită perfect era contrastată de dezastrul celor doi. Evident, a doua zi, toate ziarele sunt pline de poze cu ei peste tort, iar relațiile dintre SUA și Anglia se strică.

  Ca să reducă daunele, cei responsabili pun la cale un plan în care Henry și Alex să cadă la pace și să se comporte ca doi prieteni. Cei doi trebuie să călătorească împreună și să își posteze prietenia falsă peste tot. Dar, la scurt timp, reputația celor doi este în pericol, la fel ca alegerile prezidențiale la care participă mama lui Alex pentru al doilea mandat. Cum vor rezolva problema și care e aceea, rămâne de aflat.

  PĂRERE: Chiar dacă este o carte mare, am citit-o cu ușurință datorită situațiilor foarte bine descrise din punct de vedere al emoțiilor care m-au captivat, al umorului și al personajelor multiple cu caractere unice și imperfecte. Mi-a plăcut foarte mult. 


  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Recenzie "Roșu, alb & sânge albastru" de Casey McQuiston

                                   Recenzie "Roșu, alb & sânge albastru" de Casey McQuiston    Alex Claremont-Diaz este fiul p...