marți, 4 ianuarie 2022

"Copiii de făină" de Anne Fine - partea a VI-a

                                               "Copiii de făină" de Anne Fine - partea a VI-a

  

  Carte: Copiii de făină

  Autor: Anne Fine

  Editura: Arthur

  POVESTIRE

  Simon devine măcinat de gândul că tatăl său l-a părăsit din cauza sa, așa că tot ce îl interesează devine ziua în care tatăl său a plecat. Prima persoană la care apelează este mama sa, care îi povestește fiecare detaliu din acea zi, mai puțin unul - ce melodie fredona acesta când se îndepărta de casă, iar Simon devine obsedat de aflarea acestui aspect. 

  Ziua următoare la detenție, Simon îi mărturisește domnului Cartright ce îl supăra. Atunci, profesorul îi spune băiatului cântecul căutat- Plec pe mare. În acea zi, Simon a rugat-o pe mama sa de mai multe ori să îi cânte melodia, apoi pe o vecină. La un moment dat, băiatul nu a înțeles semnificația unor versuri și s-a dus la Martin Simon pentru clarificare. După aceea, băiatul a cântat tare, încontinuu acel cântec la școală, cauzându-și probleme cu profesorii și detenție.

  PĂRERE- Nu înțeleg rostul lui Martin Simon în carte, fiind un personaj cam neimportant, dar bănuiesc că scopul autoarei a fost să creeze cât mai multe personaje. Îmi plac descrierile emoționante ale lui Simon, care îl fac să pară un om adevărat, cu rele și bune, ci nu un personaj perfect, cum există în alte cărți. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Recenzie "Roșu, alb & sânge albastru" de Casey McQuiston

                                   Recenzie "Roșu, alb & sânge albastru" de Casey McQuiston    Alex Claremont-Diaz este fiul p...