vineri, 3 aprilie 2020

Recenzie "Pippi Șosețica" de Astrid Lindgren

                                             Recenzie - "Pippi Șosețica" de Astrid Lindgren

       Titlu - "Pippi Șosețica"
       Autor - Astrid Lindgren
       Editura - "Arthur" din seria "Cărțile de aur ale copilăriei"
   
        Această carte o prezintă pe Pippi, o aventurieră de nouă ani cu un suflet de aur. Pippi Șosețica trăiește singură în Vila Villekulla și nu se plictisește niciodată. Cu un cal pe verandă și o maimuțică mofturoasă - Musiu Nilsson într-un pat de păpuși, Pippi duce o viața fără griji. Pippi are părul portocaliu, prins în două cozi ca două antene, în picioare are șosete diferite asortate cu pantofi de trei ori mai mari decât picioarele sale. Tatăl lui Pippi murise aruncat de pe vas acum mulți ani, dar fetița credea că el este rege într-o țară cu oameni de culoare. În schimb, Pippi nu-și putea aminti de mama sa, care era decedată.
       În ciuda tuturor acestor lucruri, Pippi trăia fericită, dar i-ar fi plăcut să aibă un partener de joacă. Într-o zi, îi întălnește pe Annika și Tommy, copiii din vecini, apoi nicio zi nu mai seamănă cu alta. De când se împrietenesc, cei trei amici au parte de aventuri în natură, la circ, pe acoperiș, în pod, în vizită,la școală, alături de fel de fel de "invitați".
       Un aspect care îmbunătățește acțiunile cărții este puterea ascunsă pe care o deține Pippi. Ea putea ridica și învârti ca pe un preș în aer pe oricine. Ea le vine de hac astfel hoților, celui mai puternic bărbat din lume și polițiștilor.
       În ciuda comportamentului său puțin cam tupeist, Pippi se dovedește a fi o eroină.
       În această carte mi-au plăcut numeroasele acțiuni, felul prin care acestea au fost descrise, deși aș fi dorit mai multe personaje.
      Sper să încercați această carte și să trăiți acțiunile din plin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Recenzie "Roșu, alb & sânge albastru" de Casey McQuiston

                                   Recenzie "Roșu, alb & sânge albastru" de Casey McQuiston    Alex Claremont-Diaz este fiul p...