duminică, 7 februarie 2021

"Crenshaw" de Katherine Applegate - capitolele 24 - 31 - povestire și părere

                       "Crenshaw" de Katherine Applegate - capitolele 24 - 31 - povestire și părere

  Carte: Crenshaw

  Autor: Katherine Applegate

  Editura: Arthur

  Am revenit cu o nouă postare despre această carte. Voi schimba puțin tactica de a povesti pe scurt întâmplările din carte, căci unele capitole sunt scurte, respectiv voi scrie pe scurt ce s-a întâmplat în intervalul capitolelor 24 - 31, ca un text.

  RECAPITULARE:

  După cum știm, Jackson cu familia sa se aflau într-un impas în legătură cu situația lor financiară. În trecut, familia lor a locuit pentru o perioadă de timp în microbuz din același motiv. Atunci, ei trăiau momente grele, dar aveau o mică speranță că vor reveni la normal. Pe lângă asta, după patru zile după ce se mutaseră în microbuz, familia a rămas fără bani, fiindcă au fost furați.

  POVESTIRE:

  Pentru a face rost de bani, tatăl lui Jackson s-a hotărât să cânte pe stradă. Și-a făcut o pancartă din carton pe care a scris cu majuscule: "MULȚUMESC". Prima sa încercare a fost într-o intersecție, lângă un magazin Starbucks. A cântat acolo până când a început ploaia, apoi a intrat în microbuz și a început să numere banii. Făcuse șapte dolari și niște mărunțiș. În aceeași zi, Jackson s-a gândit să îi facă tatălui său o pancartă nouă pentru zilele următoare, deoarece prima fusese udată de ploaie. După ce a confecționat-o, i-a arătat-o tatălui său. Desenase un pește și scrisese "MAI BINI AȘ PISCUI". Tatăl a ieșit din microbuz, afară încă era ploaie, și a început să plângă. A doua zi, bărbatul a cântat în aceeași intersecție, dar de această dată a făcut cincizeci și sașe de dolari și optzeci și trei de cenți.

  În seara următoare, Jackson a avut o întâlnire destul de scurtă cu Crenshaw, în timp ce era la picnic cu familia sa, întins pe un petic de iarbă. Cei doi doar s-au salutat cu: "Miau!"

  După paisprezece săptămâni de locuit în microbuz, familia lui Jackson strânsese destui bani pentru a se muta într-un apartament. Asta însemna o școală nouă și prieteni noi pentru Jackson, căci noul lor cămin era la vreo șaptezeci de kilometri de casa lor veche. În prima zi de școală, Crenshaw l-a însoțit pe Jackson, dar a dispărut după ce a întâlnit-o pe Marisol, noua lui prietenă.

                                                  SFĂRȘITUL PĂRȚII A DOUA

  PĂRERE: Aceste capitole au fost emoționante și pe mine m-au făcut să mă întreb despre momentele în care Crenshaw apare și care este semnificația lor. 



 

   

 

  

  

Un comentariu:

Recenzie "Roșu, alb & sânge albastru" de Casey McQuiston

                                   Recenzie "Roșu, alb & sânge albastru" de Casey McQuiston    Alex Claremont-Diaz este fiul p...