duminică, 21 martie 2021

"Minciuni și spioni" de Rebecca Stead - capitolele 11 - 17 - povestire și părere

                   "Minciuni și spioni" de Rebecca Stead - capitolele 11 - 17 - povestire și părere

  Carte: Minciuni și spioni

  AutorRebecca Stead

  Editura:  Arthur


  POVESTIRE

  Georges o întâlnește pe mama lui Safer și pe fratele acestuia în ziua în care cinează împreună. În aceeași seară, cei doi băieți evoluează în crearea planului în legătură cu Domnul X. Safer îl învață pe Georges o tehnică de a afla dacă Domnul X este acasă sau nu, pentru a intra prin efracție în casa lui și a afla mai multe amănunte despre misteriosul om. 

  Următoarea zi, Georges vine iar în vizită acasă la Safer, unde se familiarizează cu mama băiatului, simțindu-se ca acasă. Când Safer li se alătură, îl strânge repede pe Georges de braț și îl conduce spre interfonul cu cameră, la care s-au mai holbat în trecut. Acolo, Georges îl întreabă pe Safer ce meserie are Domnul X. Băiatul nu îi dă un răspuns concludent, ci doar teorii. Una dintre ele este chiar macabră. Safer bănuiește că Domnul X rănește grav unii oameni și îi transportă în valizele sale.

  Mai târziu, Georges îl însoțește pe Safer la plimbatul câinilor vecinilor. Se opresc din drum la locul unde se aflau mașinile de spălat și uscătoarele de haine ale Domnului X, curioși să afle ce pot să găsească acolo pentru a înainta în investigația lor. Peste câteva momente, dau de o cheiță aurie care le pune multe semne de întrebare, care după părerea lui Safer, pot fi clarificate într-un singur mod - să intre în casa Domnului X. Această idee i se pare nebunească lui Georges, dar cedează. Prima încercare este un eșec. Ușa era închisă. Dar, după câteva analize asupra clenței, Safer își dă seama că ușa nu a fost închisă cu cheia, ci s-a închis automat când a fost trântită.

  Următoarea zi, cei doi băieți se întâlnesc și Safer se prezintă cu un card de credit, pentru a deschide ușa apartamentului Domnului X. Georges are din nou dubii, dar se hotărăște să se alăture planului lui Safer, supraveghind holul. Peste 7 minute tensionate, Safer se întoarce din gura leului. Cu noroc, acesta nu era acasă. Apoi, Safer îi comunică lui Georges ce a văzut: un fierăstrău ascuțit, o cadă foarte curată, alături de înălbitori și alte substanțe - foarte suspicios din punctul de vedere al lui Safer.

  PĂRERE: Îmi place că au început să aibă loc acțiuni mai intrigante, care mă fac să citesc pagini la rând. Mă cam plictisisem de paginile unde Georges merge la școală sau la restaurant, unde nu se întâmpla nimic special, așa că aceste acțiuni au salvat linia narațiunii.



  


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Recenzie "Roșu, alb & sânge albastru" de Casey McQuiston

                                   Recenzie "Roșu, alb & sânge albastru" de Casey McQuiston    Alex Claremont-Diaz este fiul p...