duminică, 28 martie 2021

"Minciuni și spioni" de Rebecca Stead - capitolele 18 - 25 - povestire și părere

                   "Minciuni și spioni" de Rebecca Stead - capitolele 18 - 25 - povestire și părere

  Carte: Minciuni și spioni

  AutorRebecca Stead

  Editura:  Arthur

  POVESTIRE:

  Batjocura colegilor de clasă asupra lui Georges continuă. Acum, Georges îi consideră prieteni doar pe Bob English, colegul lui de bancă în ora de științe, și pe Safer. Într-o sâmbătă, Safer și Georges pun la cale a doua intrare prin efracție în casa Domnului X. Pentru început, a intrat doar Safer, mai apoi intrând și Georges, crezând că prietenul lui este în pericol, dar se înșelase. Cei doi au ieșit repede din apartament, Georges supărându-se pe Safer pentru comportamentul său imatur. 

  Supărarea băiatului nu a durat prea mult, căci la scurt timp, băieții au plănuit a treia intrare în casa Domnului X. Georges stătea de șase de la el din apartament, uitându-se pe ecranul interfonului a cărui cameră bate pe holul cu pricina. La un moment dat, băiatul zărește un bărbat îmbrăcat în negru, cu o valiză. Un bărbat așa cum îl descrisese Safer pe Domnul X. Disperat, Georges a făcut orice să tragă de timp, vorbind cu acel domn. Nu a putut să mai lungească vorba și bărbatul a intrat în apartament. Acela era Domnul X. Crezând că Safer se află acolo, Georges este neliniștit, dar se calmează și merge la apartamentul familiei lui Safer. În sufragerie, îl vede pe prietenul său. A scăpat din apartamentul Domnului X? Nu ar fi avut cum. De fapt, totul fusese o înscenare de la început - și intrările anterioare și tot. Georges realizează că a căzut în jocul lui Safer și pleacă mai supărat ca niciodată. I se confesează tatălui lui, care crede că legătura dintre cei doi băieți nu se termină aici.

  PĂRERE: Mi s-a părut uimitor cum acțiunea a luat o turnură radicală la care nu mă așteptam deloc. Nu este pentru prima dată când această carte mă surprinde, dar nu a mai făcut-o niciodată la această intensitate. Sunt foarte curioasă ce se va mai întâmpla.



  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Recenzie "Roșu, alb & sânge albastru" de Casey McQuiston

                                   Recenzie "Roșu, alb & sânge albastru" de Casey McQuiston    Alex Claremont-Diaz este fiul p...