duminică, 18 aprilie 2021

"Cronicile din Narnia - Nepotul magicianului" - capitolele 5 - 8 - povestire și părere

              "Cronicile din Narnia - Nepotul magicianului" - capitolele 5 - 8 - povestire și părere

  Carte: Cronicile din Narnia

  Autor: C. S. Lewis

  Editura: Arthur

  POVESTIRE: 

  După ce ajung într-un ținut străvechi numit Charn și aduc la viață o figură de ceară, Polly și Digory vorbesc cu ea. Era o femeie uriașă, foarte frumoasă, pe nume Jadis și fusese regina acelui tărâm. Tot ce este în jurul celor trei începe să se prăbușească, așa că aceștia încearcă să se salveze. După ce sunt în siguranță, regina le povestește cum acel tărâm și-a găsit sfârșitul. Copiii își dau seama că femeia are un suflet rău și puteri magice imense. Încercând să scape de aceasta, Polly și Digory folosesc inelele verzi (care duc în Pădurea dintre Lumi), dar o transportă și pe regină cu ei. În pădure, regina este slăbită și copiii au șansa să se întoarcă în Londra prin balta prin care au ajuns în pădure inițial, doar că și de data aceasta imensa regină se transportă cu ei.

  Când ajung în Londra, femeia prezintă un caracter egoist și autoritar și susține că va ajunge regină peste lumea obișnuită. Unchiul lui Digory este surprins de această apariție și primește ordine de la femeie, aceasta având în plan să își înceapă mișcarea curând.

  Peste câtva timp, unchiul Andrew pleacă după nevoile lui Jadis. Aceasta se enervează și pleacă în oraș în căutarea bărbatului. La câteva momente, se iscă un tărăboi când regina călărește un cal neastâmpărat și face stricăciuni pe unde apucă. La aceste scene asistă Polly, Digory, unchiul Andrew, poliția, proprietarul calului și alți orășeni. Cei doi copii vor să o ducă pe regină înapoi de unde a venit cu ajutorul inelelor, dar din nefericire, ajung în Pădurea dintre Lumi, apoi într-un tărâm în care domnea întunericul, împreună cu calul, unchiul Andrew, proprietarul calului și regină. Acolo era Lumea Nimicului. Dintr-odată se aude o voce gravă acompaniată de alte voci mai subțiri, cerul (care nu era observabil) se umple de stele și ținutul se luminează. Vocea aceea era un leu. 

                                                                                                            - 46 de pagini

  PĂRERE: Am depășit mijlocul cărții repede și timpul parcă a zburat când citeam. De asemenea, simțeam că iau parte la acțiunile din carte și am trăit cu sufletul la gură, ceea ce indică frumusețea conținutului cărții. 


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Recenzie "Roșu, alb & sânge albastru" de Casey McQuiston

                                   Recenzie "Roșu, alb & sânge albastru" de Casey McQuiston    Alex Claremont-Diaz este fiul p...