duminică, 18 aprilie 2021

"Cronicile din Narnia - Nepotul magicianului" - capitolele 1 - 4 - povestire și părere

                 "Cronicile din Narnia - Nepotul magicianului" - capitolele 1 - 4 - povestire și părere

  Carte: Cronicile din Narnia

  Autor: C. S. Lewis

  Editura: Arthur

  POVESTIRE: 

  În Londra, o fată pe nume Polly și un băiat numit Digory se întâlnesc, întrucât sunt vecini, se cunosc, și ajung să petreacă mult timp împreună explorând împrejurimile, fiind curioși din fire. Într-o zi, cei doi copii se hotărăsc să investigheze o casă părăsită, dar voiau să ajungă acolo printr-un tunel. Și-au făcut câteva calcule pentru a estima cât trebuie să meargă și au pornit. Nu după mult timp, Polly și Digory văd o ușă, o deschid și intră. Era o cameră mobilată, plină cu cărți și alte obiecte. De asemenea, acolo se găsea un scaun înalt care se întoarce și Polly și Digory nu mai sunt singuri. Era unchiul lui Digory, Andrew, un bărbat viclean și rece. Cei doi copii nimeriseră în casa lui Digory din greșeală, fix în camera interzisă a unchiului său. Bărbatul închide ușa, vrea să îi țină închiși pe cei doi copii, dar apoi dă senzația că îi  lasă să plece. Pe masa din cameră se află patru inele - două galbele și două verzi. Unchiul Andrew îi oferă fetei un inel galben, Polly îl pune pe deget și se face nevăzută. Apoi, bărbatul îi explică lui Digory ce s-a întâmplat, îi spune că inelele sunt magice și te duc în lumi necunoscute. De asemenea, unchiul afirmă că el este un magician. Fără să stea pe gânduri, Digory se duce după Polly cu celelalte inele (pe masă rămăseseră un inel galben și două verzi). Inelele galbene te duc în Pădurea dintre Lumi și cele verzi te duc în alte locuri (plecând din Pădurea dintre Lumi). Digory atinge celălalt inel galben și se trezește confuz în Pădurea dintre Lumi. Acel loc era o pădure cu multe bălți de apă, mulți copaci, foarte multă liniște și era un fel de loc de tranziție între lumi - fiecare baltă te ducea în locuri neștiute. 

  Polly și Digory se întâlnesc și descoperă rolul inelelor și decid să exploreze noi tărâmuri, deși nu erau atât de încântați. Ating inelele și sar într-o baltă. Cei doi ajung într-un ținut plin de ruine, prăfuit, care părea părăsit. Singurul lucru interesant de acolo era o încăpere unde se aflau multe figuri de ceară ce reprezentau oameni. În altă parte a camerei, era un pilon cu un clopoțel și o inscripție care te influența să dai din acel clopot. Copiii se certară, dar până la urmă Digory mișcă clopoțelul și o figură de ceară imensă învie. 

                                                                                                                           - 50 de pagini;

  PĂRERE: Îmi place fiecare element al acestei cărți - personajele, descrierile, dialogurile (care sunt deosebite și nuanțate) și mai ales locurile unde se petrec acțiunile. Aștept cu nerăbdare să văd ce se va întâmpla mai departe! 


 

  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Recenzie "Roșu, alb & sânge albastru" de Casey McQuiston

                                   Recenzie "Roșu, alb & sânge albastru" de Casey McQuiston    Alex Claremont-Diaz este fiul p...