duminică, 23 mai 2021

"Cronicile din Narnia - Leul, vrăjitoarea și dulapul" de C.S. Lewis - capitolele 1-3 - povestire și părere

   "Cronicile din Narnia - Leul, vrăjitoarea și dulapul" de C.S. Lewis - capitolele 1-3 - povestire și părere

  Carte: Cronicile din Narnia

  Autor: C. S. Lewis

  Editura: Arthur

  POVESTIRE

  Peter, Susan, Edmund și Lucy sunt patru frați care s-au mutat de curând în casa unui profesor ciudat, dar binevoitor. Încă din primele zile, aventurile copiilor încep. Cei patru frați își puseseră în gând să își petreacă ziua următoare în aer liber, dar ploaia le-a dat planul peste cap. Ca o idee nouă, copiii se hotărăsc să exploreze casa imensă a bătrânului. Casa avea multe colțuri și cotloane misterioase, dar avea și multe camere de oaspeți. Una dintre ele era aproape goală, având doar un dulap cu oglindă și o floare ofilită în geam. Susan, Peter și Edmund ieșiră din această cameră, dar Lucy încercă ușa dulapului și aceasta se deschise. Acolo erau haine de blană și mirosea a naftalină. Peste câteva momente, fata se trezește în mijlocul unei păduri în care ningea, lângă un felinar. Fata ajunsese în Narnia. Era foarte confuză, iar întâlnirea cu domnul Tumnus a făcut-o și mai confuză. Tumnus era un faun, avea corp de om, dar picioare de țap. Misiunea acestuia era să racoleze oameni pentru Regina Narniei. Faunul o invită pe Lucy la masă, dar nu făcu gestul rău și o lăsă pe Lucy să plece, dând dovadă de bunătate.

  Fata urmă lumina care se vedea de unde a venit (dulapul) și se întoarse în casa profesorului. Când le povesti fraților săi aventura ei, toți crezură că fata ori mințea, ori înnebunise, dar chiar Edmund, cel care își bătea joc cel mai mult de sora sa, avea să se convingă că fata spunea adevărul.

  PĂRERE

  Am așteptat foarte mult să încep această carte și până acum, mi se pare la fel de intrigantă și de palpitantă ca primul volum.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Recenzie "Roșu, alb & sânge albastru" de Casey McQuiston

                                   Recenzie "Roșu, alb & sânge albastru" de Casey McQuiston    Alex Claremont-Diaz este fiul p...