duminică, 2 mai 2021

Sfârșitul cărții "Cronicile din Narnia - Nepotul magicianului" - povestire și părere

              Sfârșitul cărții "Cronicile din Narnia - Nepotul magicianului" - povestire și părere

  Carte: Cronicile din Narnia

  Autor: C. S. Lewis

  Editura: Arthur

  POVESTIRE

  După ce se trezesc a doua zi, Polly, Digory și Penatul mănâncă și își fac baie într-un râu. Apoi, pornesc iar la drum și de această dată, găsesc locul căutat. Se vedea un "zid" mare de gazon și înăuntrul zidului apăreau ca niște copaci magici, niște pomi cu o înălțime imensă. De asemenea, la intrarea în acea grădină erau porți mari de aur pe care doar Digory intră. Băiatul își dădu seama care este copacul din care trebuia să ia fructul magic și îl luă. Când dădu să se întoarcă, o văzu pe Jadis, care i-a urmărit pe cei trei în tot acest timp. Aceasta îl șantajă pe Digory să îi dea mărul, dar băiatul avea încredere maximă în Aslan, așa că nu căzu în capcană.

  Polly, Digory și Penatul plecară și ajunseră în Narnia. Acolo, Digory plantă mărul în pământ și încet-încet, din pământ apăru un copac mare, strălucitor, care nu se putea descrie în cuvinte. Cei din Narnia îi încoronară pe vizitiu și pe soția sa, iar pentru devotamentul său, Digory primi de la leu un măr magic drept leac pentru mama sa. Unchiul Andrew, Polly și Digory se întoarseră în Londra.

  Acolo, mama lui Digory mâncă mărul și se făcu bine, iar cei doi copii deciseră să uite tot ce s-a întâmplat, îngropând inelele și cotorul mărului magic pe care mama l-a mâncat. Din acesta s-a ivit un copac din care s-a făcut un dulap cu proprietăți deosebite, care vor fi subiectul cărților următoare.

 PĂRERE: Nu cred că pot să găsesc ceva ce nu mi-a plăcut la această carte. A fost interesantă, palpitantă, a avut "lucruri" neașteptate. Voi începe să citesc următoarele volume de la care am așteptări foaaaarte mari.



  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Recenzie "Roșu, alb & sânge albastru" de Casey McQuiston

                                   Recenzie "Roșu, alb & sânge albastru" de Casey McQuiston    Alex Claremont-Diaz este fiul p...