marți, 4 ianuarie 2022

"Copiii de făină" de Anne Fine - partea a IV-a

                                        "Copiii de făină" de Anne Fine - partea a IV-a

  

  Carte: Copiii de făină

  Autor: Anne Fine

  Editura: Arthur

  POVESTIRE

  În toaleta de la școală, domnul Cartright îi arată jurnalele de observație ale elevilor din proiect profesorului Feltham, considerându-le dovezi ale unui proiect stupid. Surprinzător, domnul Feltham ia jurnalul lui Simon și îi arată profesorului Cartright cât de mult se străduiește băiatul în îngrijirea copilului său de făină și îl laudă. Discuția lor este auzită de Simon, care era ascuns într-o toaletă, iar cuvintele de laudă îi aduseră o satisfacție uimitoare și o dorință de a-și schimba comportamentul pentru a nu-l dezamăgi pe domnul Feltham.

  La detenție, Simon nu se comportă ca în mod normal, ci scrise încontinuu în caietul său de observații despre plecarea tatălui său, ca și cum i-ar povesti fiicei sale de făină. După cele 40 de minute, Simon nu s-a grăbit să plece din clasă. Își dădu seama că se comportase ciudat, dar bine. Transformarea sa începuse.


  PĂRERE- Predicția mea despre transformarea lui Simon s-a confirmat. Îmi place că este o carte emoționantă, care te pune în situația dificilă a personajului. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Recenzie "Roșu, alb & sânge albastru" de Casey McQuiston

                                   Recenzie "Roșu, alb & sânge albastru" de Casey McQuiston    Alex Claremont-Diaz este fiul p...