duminică, 30 mai 2021

"Cronicile din Narnia - Leul, vrăjitoarea și dulapul" de C.S. Lewis - capitolele 10 - 13 - povestire și părere

 "Cronicile din Narnia - Leul, vrăjitoarea și dulapul" de C.S. Lewis - capitolele 10 - 13 - povestire și părere

  Carte: Cronicile din Narnia

  Autor: C. S. Lewis

  Editura: Arthur

  POVESTIRE

  Lucy, Susan, Peter, doamna Castor și domnul Castor o iau din loc spre Masa de Piatră, unde trebuia să se afle Aslan, singurul care o putea învinge pe malefica vrăjitoare. Aveau de parcurs un drum lung, așa că își iau provizii. Când se lasă seara, cei 5 intră într-un fel de ascunzătoare, unde dorm și iau micul dejun, ziua următoare. Această masă le este asigurată de către Moș Crăciun, care a adus cadouri pentru fiecare. Venirea acestuia în Narnia era un semn bun, căci în acest ținut era mereu iarnă, dar niciodată Crăciun, după cum făcuse Vrăjitoarea Albă vrăji. Prin urmare, puterea acesteia scădea. Între timp, Edmund găsește palatul vrăjitoarei și îi spune planul pe care ceilalți îl aveau. Cu o cruzime de nedescris, ordonă să i se aducă o sanie, care pe parcurs s-a dovedit inutilă, căci în Narnia apăruse primăvara. Tot albul zăpezii care se vedea dispăruse, nenumărate specii de flori apăruseră, iar totul parcă prindea contur.

  Într-un final, cei 5 drumeți găsiră Masa de Piatră, unde se afla Aslan, impunător. Cât timp stătea de vorbă cu Peter, s-a auzit un sunet de goarnă pe care băiatul îl recunoscu imediat. Era goarna surorii lui, care trebuia folosită în caz de urgență. Atunci, un lup apăru și începu să o alerge pe Susan. Cu sabia primită de la Moș Crăciun, Peter îl străpunse pe lup direct în inimă. Dar, abia atunci avea să înceapă adevărata luptă între Vrăjitoarea Albă și "cei buni".

  PĂRERE

  Mi se pare în continuare o carte foarte bună, îmi plac personajele și felul în care acestea sunt descrise și modul în care sunt alternate două fire de acțiuni în paralel. 



Un comentariu:

Recenzie "Roșu, alb & sânge albastru" de Casey McQuiston

                                   Recenzie "Roșu, alb & sânge albastru" de Casey McQuiston    Alex Claremont-Diaz este fiul p...