marți, 4 ianuarie 2022

"Copiii de făină" de Anne Fine - partea a III-a

                                        "Copiii de făină" de Anne Fine - partea a III-a

  

  Carte: Copiii de făină

  Autor: Anne Fine

  Editura: Arthur

  POVESTIRE

  Simon este nevoit să își ia copilul de făină la antrenamentul de fotbal, din moment ce mama sa nu-l putea supraveghea, iar regulile proiectului impuneau strict supravegherea săcuțului de făină. Băiatul se duce la baie alături de Wayne, colegul său de clasă, pentru a-și ascunde copiii de făină. Wayne își pune săcuțul între două compartimente, dar Simon nu este de acord să își lase copilul în acea mizerie enormă. Se duce afară și găsește un tufiș sub lumina soarelui și așază cu grijă săcuțul. Din această cauză, băiatul întârzie la antrenament, dar faptul că își tratase bine fetița de făină îl făcu să nu îi pese.

   În timpul pedepsei pentru nepunctualitate, în capul lui Simon se derulau scenarii în care săcuțul său de făină era furat de către colegi, târât pe jos și scufundat în chiuvetă. Asta îl făcu să nu mai fie atent la minge, ci să se gândească la lipsa tatălui său, care îi provocă o ieșire nervoasă pe teren. Din fericire, fiica sa de făină a fost în siguranță.

   PĂRERE- Grija lui Simon față de un simplu sac mic de făină mi se pare ieșită din comun, el fiind un băiat rebel și nepăsător. Sunt curioasă cum va reacționa acesta la sfârșitul proiectului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Recenzie "Roșu, alb & sânge albastru" de Casey McQuiston

                                   Recenzie "Roșu, alb & sânge albastru" de Casey McQuiston    Alex Claremont-Diaz este fiul p...