vineri, 1 mai 2020

Recenzie "Harriet spionează" de Louise Fitzhugh

                                           Recenzie "Harriet spionează" de Louise Fitzhugh


          Titlu: "Harriet spionează"
          Autor: Louise Fitzhugh
          Număr de pagini: 246

          Personajul principal al acestei cărți este Harriet, o fetiță curioasă din fire, căreia îi place să spioneze și să afle amănunte despre oricine. Ea deține un caiet în care își notează aventurile sale de spion, un caiet pe care nimeni nu avea voie să îl citească. Într-o zi, Harriet își întocmește un traseu de spionaj, în care se numără persoane din cartierul ei alături de casele lor.
           În fiecare zi, după școală, Harriet își ia echipamentul ei special pentru spionaj format dintr-o pereche de blugi vechi, un pulover albastru, o pereche de espadrile vechi, de asemenea, plus niște ochelari cu ramă neagră fără lentile.
           Harriet își lua treaba în serios, privind-o ca pe o muncă. De-a lungul traseului ei, Harriet spionează vănzători, scriitori, șomeri, vecini, colegi, tarabe, case și blocuri. Tot ce vede, scrie în mare detaliu în caietul său secret.
           Totul decurge bine, până când caietul fetei ajunge în mâinile cui nu trebuie. La cine a ajuns caietul lui Harriet și cum vor reacționa acele persoane vă las pe voi să aflați.
           "Harriet spionează" este o carte clasică a literaturii dedicată copiilor, care mi-a plăcut și mie. Au fost multe acțiuni, unele pline de adrenalină și neprevăzut, care m-au surpins plăcut. Au fost multe personaje cu trăsături expresive și bine ilustrate. Recomand această carte cu încredere, în speranța că o să vă placă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Recenzie "Roșu, alb & sânge albastru" de Casey McQuiston

                                   Recenzie "Roșu, alb & sânge albastru" de Casey McQuiston    Alex Claremont-Diaz este fiul p...