vineri, 5 iunie 2020

Recenzie "Pulbere de stele" de Neil Gaiman


                                            Recenzia cărții ''Pulbere de stele" de Neil Gaiman


           Acțiunea cărții începe în Satul Zidului, un sat care era împrejmuit de un zid ce despărțea satul de  zona de Dincolo-de-zid, un tărâm în care se petreceau fenomene ciudate. Zidul avea o gaură ce era păzită, de regulă, de doi paznici, dar oamenii puteau intra în acel tărâm doar din 9 în 9 ani, când acolo se organiza un bâlci.
          Era timpul bâlciului. În acel moment, Dustan Thorn și Tommy Forester erau puși să păzească zidul, așteptând. Dustan căuta o floare pentru prietena sa, Daisy , așa că a trecut în celălalt tărâm. Acolo, la o tarabă, a întâlnit o zână blestemată de care s-a îndrăgostit. Cei doi au petrecut câtva timp împreună, apoi nu s-au mai văzut.
          Peste 9 luni, prin gaura zidului se strecoară un coș ce conținea un bebeluș și o bucată de pergament pe care scria: TRISTAN THORN.
          După 18 ani, Tristan crescuse și se îndrăgostise de Victoria Forester, o fată foarte frumoasă. Pe când acesta se oferise să o conducă pe fată acasă, cei doi au văzut o stea căzătoare. Victoria nu era îndrăgostită de Tristan așa că băiatul i-a promis că îi va aduce steaua în schimbul căsătoriei. Fata a acceptat, amuzată, numai că steaua căzuse pe tărâmul vecin.
          Tristan a reușit să intre pe tărâmul de Dincolo-de-zid, unde întâlnește personaje noi și stranii. Îi  va aduce Tristan steaua promisă,Victoriei? Vă las să aflați.
          Mie mi-a plăcut în mod special felul în care Neil Gaiman ne-a introdus în lumea fantastică. De asemenea, și personajele au fost bune. Vă recomand această carte, și aștept părerea voastră.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Recenzie "Roșu, alb & sânge albastru" de Casey McQuiston

                                   Recenzie "Roșu, alb & sânge albastru" de Casey McQuiston    Alex Claremont-Diaz este fiul p...