duminică, 13 decembrie 2020

"Crenshaw" de Katherine Applegate - capitolele 1 - 5 - povestire și părere

                     "Crenshaw" de Katherine Applegate - capitolele 1 - 5 - povestire și părere

 Carte: "Crenshaw"

 Autor: Katherine Applegate

 Editura: "Arthur"

 Număr de pagini: 189 (în total).

 Azi voi face un rezumat al primelor 5 capitole ale acestei cărți. Personajul principal este Jackson, un băiat care urmează să treacă în clasa a V-a și este foarte matur pentru vârsta sa, având o viziune științifică asupra lumii ce îl înconjoară. Lui Jackson îi plac animalele și dorește să devină zoolog. Pe lângă familia lui formată din tatăl, mama și sora sa, Robin, Jackson mai are o cățelușă pe nume Aretha și un prieten imaginar. În primele 5 capitole, primim doar câteva informații despre prietenul imaginar al băiatului. Jackson l-a văzut prima dată după sfârșitul clasei întâi. Un aspect foarte important este că acest prieten imaginar era un motan. Avea blana neagră cu alb. Atunci, băiatul i-a dat numele Crenshaw. După cum spuneam, Jackson era un băiat foarte matur pentru vârsta lui, ceea ce îi îngrijora pe părinții săi. De-a lungul a celor cinci capitole, ni se descriu întâmplări care i-au făcut pe părinții lui Jackson să își pună întrebări despre comportamentul fiului lor, cum ar fi: când era la grădiniță, Jackson a spus timp de două zile că este primarul lumii, sau când au fost izgoniți din mall, căci Jackson l-a demascat pe Iepurașul de Paște și a văzut că era doar un om deghizat. Lui nu îi place să fie mințit. De asemenea, Jackson are "halucinații", atunci când îl vede pe Crenshaw. Băiatului i se pare nepotrivit să le spună părinților despre Crenshaw, căci li s-ar părea nebunesc. După părerea mea, nu îți poți da seama ce se petrece în capul lui Jackson după primele 26 de pagini.

 Pe lângă ce am scris mai sus, voi mai povesti pe scurt fiecare capitol.

 CAPITOLUL 1

 Jackson are o halucinație cu Crenshaw, care îi apare făcând surf pe o placă cu o umbrelă în mână. Băiatul numără până la zece, iar totul revine la normal. Apoi, Crenshaw reapare. Jackson numără iar până la zece, și Crenshaw dispare. Jackson dă vina pe foame pentru halucinațiile sale, căci nu mâncase nimic de la micul dejun până în acel moment. 

CAPITOLUL 2

 În acest capitol, ni se prezintă aspecte despre Jackson, cum ar fi pasiunile lui și lucrurile care nu îi plac. De asemenea, în acest capitol avem prezentate întâmplările ciudate ale lui Jackson din trecut.

CAPITOLUL 3

 În acest capitol, este ilustrată îngrijorarea părinților lui Jackson în legătură cu comportamentul său. Credeau că este prea matur pentru un băiețel. Mama lui credea că l-a lăsat să se uite prea mult la documentare. Tatăl său credea că trebuia să îi citească mai multe basme, în speranța că fiul lor nu va mai fi atât de realist, iar bunica lui credea că este normal.

CAPITOLUL 4

 Acest capitol îi găsește pe Jackson și pe Robin, sora sa, jucându-se "Castronul". Acest joc era o invenție proprie a celor doi frați pentru momentele în care le este foame. Practic, trebuie să arunci într-un castron bomboane sau cereale, iar cele care nimeresc în castron trebuie mâncate. După ce se joacă cu sora sa, Jackson ia în mână două bomboane gumate mov, preferatele sale. Acesta stă să le analizeze. Le miroase și se uită cu scepticism la ele, până când le mănâcă.

CAPITOLUL 5

 În acest capitol este prezentată "prima întâlnire" dintre Jackson și Crenshaw. Era imediat după sfârșitul clasei întâi. Băiatul stătea întins pe iarbă și a văzut un motan pe skateboard. Apoi, motanul s-a apropiat de Jackson și au conversat cu patru replici. Jackson l-a numit pe motan Crenshaw atunci.

PĂRERE: Nu am o opinie foarte solidă până acum, căci aceste capitole au fost introductive, dar cred că această carte va deveni foarte interesantă și misterioasă în următoarele pagini.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Recenzie "Roșu, alb & sânge albastru" de Casey McQuiston

                                   Recenzie "Roșu, alb & sânge albastru" de Casey McQuiston    Alex Claremont-Diaz este fiul p...