duminică, 3 ianuarie 2021

"Crenshaw" de Katherine Applegate - capitolele 14 - 17 - povestire și părere

                       "Crenshaw" de Katherine Applegate - capitolele 14 - 17 - povestire și părere

  Carte: "Crenshaw"

  Autor: Katherine Applegate

  Editura: "Arthur"

  Azi voi face rezumatul următoarelor 4 capitole ale cărții Crenshaw de Katherine Applegate. Capitolul 17 este ultimul capitol al primei părți a acestei cărți și sunt foarte curioasă ce pregătește a doua parte a cărții.

  CAPITOLUL 14

  După ce Jackson îl găsește pe Crenshaw în baie făcând o baie cu clăbuci, îi dă un prosop și îl invită în camera sa, fiind foarte amețit și nedumerit de ce se întâmplă. Când este aproape de ușa camerei sale, Robin iese din camera ei și îl întreabă pe fratele său cu cine vorbea.

  CAPITOLUL 15

  Robin nu îl vede pe Crenshaw, ceea ce îl pune pe gânduri pe Jackson. Ori era prea întuneric pe hol, ori Crenshaw era invizibil. După ce cei doi frați vorbesc puțin, Robin se duce în camera ei, dar se întoarce după câtva timp, și îl roagă pe fratele său să îi citească.

  CAPITOLUL 16

  Jackson acceptă să îi citească surorii sale. O iubea foarte mult. Pentru a putea ajunge la Robin în cameră, Jackson trebuia să scape de Crenshaw. Băiatul deschide fereastra și îi spune lui Crenshaw să plece. Motanul imaginar plecă cu greu și îi dădu un sfat lui Jackson: să spună adevărul.

  CAPITOLUL 17

  Jackson se ține de promisiune și se duce în camera surorii sale să îi citească dintr-o carte. Cei doi se pun în pat, iar băiatul o întreabă pe Robin dacă aceasta are vreun prieten imaginar, iar răspunsul a fost negativ. Jackson începe să citească. Nu după mult timp, Robin aduce vorba de traiul familiei lor. Jackson îi povestise odată despre cum ei au trăit într-un microbuz, iar fetița era îngrijorată că acea experiență se va repeta. Jackson își aduce aminte ce îi spusese Crenshaw: să spună adevărul. Dar băiatul nu îi putea spune că familia lor avea probleme cu banii. O strânge pe Robin în brațe și observă că aceasta plângea silențios. O liniștește, până când fetița adoarme.

  PĂRERE: În opinia mea, capitolele 14, 15, 16 au fost palpitante pentru că nu știam ce acțiune neașteptată se va întâmpla ulterior, dar capitolul 17 a fost unul emoționant, care a ilustrat dragostea dintre Jackson și sora sa, Robin.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Recenzie "Roșu, alb & sânge albastru" de Casey McQuiston

                                   Recenzie "Roșu, alb & sânge albastru" de Casey McQuiston    Alex Claremont-Diaz este fiul p...