duminică, 28 februarie 2021

Sfârșitul cărții "Crenshaw" de Katherine Applegate - povestire și părere

                          Sfârșitul cărții "Crenshaw" de Katherine Applegate - povestire și părere

  Carte: "Crenshaw"

  Autor: Katherine Applegate

  Editura: "Arthur"

  Am terminat cartea "Crenshaw". A fost o carte cu momente amestecate, diverse, care m-au făcut să trăiesc cartea din plin, dar mai multe informații voi scrie mai jos.

  POVESTIRE

  După cum știm, familia tânărului Jackson se află într-o situație grea din punct de vedere financiar, așa că ei hotărăsc să își vândă aproape toate bunurile din casă. Ulterior, proprietarul apartamentului în care stăteau cu chirie eliberează un document pentru evacuarea apartamentului. Cu o zi înainte de evacuare, Jackson se simte copleșit de ce se întâmplă. Știa că familia sa va trăi în condiții grele. În acea zi, băiatul vorbește cu Marisol și îi spune totul despre Crenshaw. Chiar la momentul în care cei doi vorbeau, Jackson vedea motanul uriaș. În seara acelei zile, Jackson stă pe iarbă și poartă o conversație cu Crenshaw despre prietenii imaginari și rolul lor. În noaptea respectivă, Jackson are un coșmar și se trezește cu Crenshaw lângă el. Băiatul nu voia să mai trăiască cum a trăit în microbuz cu familia sa, așa că s-a apucat să scrie o scrisoare în care își anunța familia că va locui la Marisol pentru o perioadă. Era foarte hotărât și determinat, dar întâmplarea a făcut ca sora lui să îl oprească. Cei doi au citit dintr-o carte până au adormit.

  Dimineața următoare, Jackson se trezește în mijlocul tuturor - Crenshaw, Aretha, Robin care încă dormea, mama și tatăl lui. Părinții îi citiseră scrisoarea și au încercat să vorbească cu fiul lor printre lacrimi. Cei trei au hotărât să fie sinceri unul cu altul în orice situație. Mai mult decât atât, familia a beneficiat de oferta unui cunoscut de a locui temporar într-un apartament vechi și un loc de muncă pentru tatăl băiatului. Starea familiei nu era atât de bună, dar erau recunoscători că aveau un acoperiș deasupra capului. După atâtea experiențe extenuante și apariții ciudate ale prietenului său imaginar, Jackson nu mai voia să scape de Crenshaw, lucru pe care îl dorea arzător în trecut. Cu ajutorul lui a trecut peste greutăți, fiind o parte din el, în mod inconștient.

  PĂRERE

  Ultimele pagini ale acestei cărți au fost fascinante. La un moment dat, am fost atât de cuprinsă de moment, încât ochii mi se mișcau neîntrerupt pe pagină și răsuflarea îmi era tăiată. De asemenea, a fost o încărcătură de emoție foarte mare care m-a surprins. Privind cartea de sus, mi se pare interesantă relația om - prieten imaginar. Jackson era un băiat care se baza pe fapte, cu o personalitate rece. Cu toate acestea, a fost copleșit de atâtea momente grele, iar atunci când nu se putea controla, apărea Crenshaw. Era ca un colac de salvare, ca o reacție a sistemului nervos atunci când ne aflăm în pericol. De fapt, Jackson vorbea cu subconștientul său, care l-a ghidat în tot acest timp.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Recenzie "Roșu, alb & sânge albastru" de Casey McQuiston

                                   Recenzie "Roșu, alb & sânge albastru" de Casey McQuiston    Alex Claremont-Diaz este fiul p...