duminică, 18 aprilie 2021

"Minciuni și spioni" de Rebecca Stead - capitolele 26 - 28 - povestire și părere

                     "Minciuni și spioni" de Rebecca Stead - capitolele 26 - 28 - povestire și părere

  Carte: Minciuni și spioni

  AutorRebecca Stead

  Editura:  Arthur

  POVESTIRE: 

  După ce s-a hotărât că batjocura de la școală pe care o primește trebuie să se oprească, Georges, împreună cu câțiva alți colegi hotărăsc ca la următorul test de gust de la ora de științe să ia atitudine. Când începe ora, profesorul anunță că elevii vor gusta o aromă numită PROP, care are un gust foarte neplăcut și nu mulți vor putea să îi facă față. Copiii decid să facă tot ce le stă în putință să reziste gustului și își desenează un cerc albastru în palmă, în semn de echipă. Testul începe. Gustul este aproape insuportabil, dar Georges și echipa sa rămân neclintiți în bănci cu zâmbetul pe buze, în timp ce ceilalți dau buzna să își clătească gura. După acest eveniment, Georges nu a mai fost batjocorit, fiind privit mai puternic.

  După cum știm, "vânătoarea" Domnului X fusese doar o minciună inventată de Safer și acest lucru l-a supărat pe Georges. În această zi, Georges îl vede pe Safer în holul blocului și acesta din urmă încearcă să inițieze o conversație. Georges este destul de pasiv, chiar dacă Safer își cere oarecum scuze pentru ce a făcut. Apoi, Safer îi mărturisește lui Georges că defapt el este un băiat cu foarte multe temeri, căruia i-a fost mereu greu să facă multe lucruri normale - mersul la școală, luatul liftului, ieșitul din casă. Georges rămâne șocat și merge la el acasă să se liniștească. 

  PĂRERE:  Mă așteptam ca acțiunea cărții să devină mai palpitantă, întrucât cartea se apropie de final, dar nu prea a fost așa. Sper ca finalul să nu mă dezamăgească.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Recenzie "Roșu, alb & sânge albastru" de Casey McQuiston

                                   Recenzie "Roșu, alb & sânge albastru" de Casey McQuiston    Alex Claremont-Diaz este fiul p...