duminică, 18 aprilie 2021

Sfârșitul cărții " Minciuni și spioni" de Rebecca Stead - povestire și părere

                       Sfârșitul cărții " Minciuni și spioni" de Rebecca Stead - povestire și părere

  Carte: Minciuni și spioni

  AutorRebecca Stead

  Editura:  Arthur

  POVESTIRE:   

  După ce a avut parte de o discuție ciudată cu Safer, Georges merge acasă și acolo are un moment în care se simte singur și trist. Își amintește momentul în care mama sa a leșinat și cum a fost internată în spital de atunci. Băiatul se hotărăște să o viziteze pe mama lui în ziua următoare si să facă o listă cu lucrurile de care se teme Safer, întrucât vrea să îl ajute să își depășească fricile. 

  Peste o zi, Georges se duce la spital și o vede pe mama sa. Starea ei se îmbunătățise, dar băiatului îi este greu să o vadă așa. Tot în această zi, începe planul lui Georges de a-l ajuta pe Safer să își înfrunte fricile. Băieții merg împreună la plimbare, la pizzerie și la magazin. Sora lui Safer, Candy, ajunge chiar să înceapă școala (chiar dacă se apropia sfârșitul anului școlar, fata este foarte entuziasmată și nu poate aștepta până la toamnă).

  Este ultima zi de școală, ultima oră - sport. Echipa lui Georges câștigă meciul împotriva echipei adverse formate din elevii care i-au făcut zile amare lui Georges în trecut. 

  PĂRERE:  Dacă ar trebui să găsesc un cuvânt - cheie al acestei cărți, nu aș spune "minciuni" sau "spioni", ci aș zice "prietenie". Chiar dacă o mare parte din carte este despre o alergătură oarbă pe urmele Domnului X, abia ultimele pagini au atins esența cărții - prietenia dintre Georges și Safer. Chiar dacă aș fi preferat un final altfel, nu pot spune că aceasta a fost o carte care nu mi-a plăcut. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Recenzie "Roșu, alb & sânge albastru" de Casey McQuiston

                                   Recenzie "Roșu, alb & sânge albastru" de Casey McQuiston    Alex Claremont-Diaz este fiul p...