duminică, 13 iunie 2021

Sfârșitul cărții "Cronicile din Narnia - Leul, vrăjitoarea și dulapul" de C.S. Lewis - povestire și părere

   Sfârșitul cărții "Cronicile din Narnia - Leul, vrăjitoarea și dulapul" de C.S. Lewis - povestire și părere

  Carte: Cronicile din Narnia

  Autor: C. S. Lewis

  Editura: Arthur

  POVESTIRE

  Lucy, Susan și Aslan ajung la castelul vrăjitoarei. Cei trei intră în curtea sa, unde stăteau zeci de ființe preschimbate în statui. Fără să stea prea mult pe gânduri, Aslan învie statuile și acea curte prinde viață. După aceea, toți intră în castelul vrăjitoarei (ea nu era acasă), pentru a-i  elibera pe posibilii captivi. Acolo îl găsesc și pe Tumnus, faunul cumsecade. După câtva timp de căutat, toate ființele se strânseră laolaltă și se bucurară, apoi Aslan făcu pregătirile pentru lupta cu armata vrăjitoarei și evident, cu aceasta.

  La un moment dat, auziră sunete de război dintr-o zonă. Se apropiară și războiul dură câteva minute. Aslan avu un atac fioros care făcu multe victime, inclusiv vrăjitoarea. În final, tabăra lui Aslan învinge. În minutele următoare, cei prezenți s-au ocupat de cei răniți cu o poțiune specială. 

  Toată lumea s-a dus la castelul Cair Paravel, unde a avut loc încoronarea copiilor. Regii Edmund și Peter și Reginele Susan și Lucy ocupară cele patru tronuri ale castelului. Timpul trecu și toate mergeau bine în Narnia. Copiii aventuroși din Narnia se făcură mari, Lucy și Susan erau două doamne frumoase, iar Peter și Edmund doi domni chipeși, curajoși și drepți. Într-o zi, faunul Tumnus, care îmbătrânise și el, dădu de veste că prin Narnia umbla Cerbul Alb, care îndeplinea dorințe dacă îl prindeai. Atunci, Lucy, Susan, Edmund și Peter pornesc în căutarea acestuia. Cei patru intră într-un desiș și ca printr-o minune, ies din dulapul camerei profesorului, exact în ziua și exact la aceeași oră la care intraseră. Nu aveau haine regești și erau copii din nou. Ei i-au povestit aventura profesorului, care a crezut tot ce a auzit.

  PĂRERE

  Mi-a plăcut totul la această carte. A avut descrieri frumoase, personaje diverse și răsturnări de situație. Aș spune că acest volum a fost mai bun decât primul. Abia aștept să încep a treia carte.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Recenzie "Roșu, alb & sânge albastru" de Casey McQuiston

                                   Recenzie "Roșu, alb & sânge albastru" de Casey McQuiston    Alex Claremont-Diaz este fiul p...